U zit nu hier: home / diensten / hout--natuurstenen-vloeren / houten-vloeren

Houten vloeren

SCHUREN

Is uw vloer na enkele jaren aan een onderhoudsbeurt toe, en/of wilt u een andere kleur en/of wilt u van uw huidige wasvloer af, dan kan de vloer kaal geschuurd worden.

We beginnen om uw vloer weer in topconditie te krijgen  een advies op maat en een plan van aanpak te maken. Mooi en recht schuren is een techniek apart en een van de belangrijkste factor voor het bereiken van het beste resultaat, maar vooral ook om dit te behouden.

Uw keuze van afwerking bepaalt mede hoe grof , middel of fijn de vloer gepolijst gaat worden om een goede basis te krijgen voor de later aan te brengen afwerking. Met 1 of 2 schuurgangen zal de vloer er in eerste instantie goed uit zien, maar door te weinig schuurgangen zal het uiterlijk van de vloer ook snel weer achteruitgaan. Wij passen dan ook het aantal schuurlagen  aan, aan de afwerking van uw vloer.


RENOVEREN

Al 20 jaar werk ik samen met een specialist die tot de top behoord in het renoveren van houten vloeren. Bestaande vloeren hoeven niet altijd vervangen te worden voor een nieuwe houten vloer, na ver-bouwing of aan-bouw.

Als het mogelijk is om gelijke vloerdelen te leveren en is het interessant om de vloer te renoveren en om deze aan te helen. Ook na bijvoorbeeld waterschade is renoveren een mogelijkheidtot volledog herstel.


AFWERKEN

Er zijn vele mogelijkheden om houten vloeren te beschermen. De keuze is mede afhankelijk van houtsoort, de huidige beschermlaag, mate van  het gebruik, persoonlijke smaak,  gewenste uitstraling en het onderhoudsgemak.

De keuze wordt gemaakt uit olie,parketlak, hardwax, blekende lak of een lak met een atuurlijke uitstraling. Bij hardwax en olie zijn er megelijkheden om het hout aan te kleuren, zodat de vloer een totaal andere uitstraling krijgt.

Via voorbeeld-stalen van door ons aangekleurde houten parket-delen kunnen wij u laten zien hoe de vloer er bij benadering uit komt te zien. Er zijn veel kleuren mogelijk.


ONDERHOUDEN

Behalve de corecte afwerking van uw vloer is het onderhoud minstens zo belangrijk. met name zand brengt snel schade aan de nieuw aangebrachte afwerking en zelfs aan het hout. Daarom is het noodzakelijk om regelmatig goed te stofzuigen. Indien de vloer geen V-naden heeft is wissen met een stoffer ook een manier om zand en vuil te verwijderen.

Een houten vloer kan licht vochtig gereinigd worden nadat er een beschermlaag aangebracht is Wij kunnen u adviseren welke onderhoudsmiddelen u het beste kan gebruiken afgestemd op uw vloer.

Het mooiste blijft uw vloer als u 1 keer per jaar de vloer met polish, onderhoudsolie of onderhoudswax onderhoud. Dit kunt u zelf doen met door ons aan te leveren onderhoudsmiddelen of dit door ons laten uitvoeren.

6i © 2024